Hola, famílies! La Comissió Feminista de l’@MontsenyEscola, pel 8M, va fer una proposta per tots els cursos sobre: “En qui recauen les tasques de cures en l’àmbit familiar?”
Des de les escoles, s’està fent un gran esforç en visibilitzar la potència de les dones en els àmbits de reconeixement professional, però nosaltres hem volgut posar la mirada en la quotidianitat. Fen una crítica als models femenins d’excel•lència que transmetem a les nenes!
Uns models que no inclouen la importància de les cures, sinó que reprodueixen models masculins sense fer una crítica més profunda. Així que vam fer 4 preguntes:
1.- Qui et compra la roba?

2.- Qui et treu els polls?

3.- Qui et cuida quan estàs malalta?

4.- Qui neteja el vàter a casa?

Les respostes, a nivell quantitatiu, ens demostren la prevalença d’un repartiment desigual i genderitzat de les tasques de cura. Però… A nivell qualitatiu, mostren que els nens i nenes són conscients de la importància cabdal que tenen aquests petits gestos que les mares fem.
Movent el món, al cor de tota civilització, hi són les cures. Enfront de la salvatgia del monstre bicèfal del capitalisme i el patriarcat, la potència revolucionària de posar les cures al centre.
Val la pena que les famílies reflexionem plegades, això què significa? Tenim davant una societat realment igualitària i justa? Ens sorprèn? Per què és així? Ens interessa canviar aquesta estadística? Què fem les famílies en les nostres pràctiques diàries per la coeducació?
Com a punt final, comentar-vos que vam publicar un fil sobre aquest tema al nostre perfil de Twitter, llençant la següent pregunta: “Us han sorprès els resultats?”.
La resposta a la pregunta ha estat un NO rotund! Així que creiem que les famílies tenim molta feina al davant per fer que les coses canviïn.