Manifest Unitari Vallcarca

Manifestem el nostre rebuig a l’aprovació de llicències que l’Ajuntament ha fet a la constructora NN. Aquestes llicències contradiuen tots els acords a què el veïnat de Vallcarca va arribar en les diferents taules de treball convocades per decidir el futur urbanístic del barri.
El veïnat està d’acord en la necessitat de reconstruir, rehabilitar i repoblar Vallcarca, però la manera de fer-ho ha de ser consensuada per veïnes i veïns, i respectuosa amb les conclusions a les quals s’arribaren a les jornades participatives i que aquest govern municipal va fer seves en el seu programa electoral.
El pla constructiu de NN, amb la connivència de Bagursa, empresa pública que gestiona l’urbanisme i les expropiacions de la ciutat, no respecta el medi ambient, no és just econòmicament, no respecta el patrimoni immaterial de barri vell i popular ni la tipografia del territori, i torna a desfer el teixit veïnal del barri beneficiant els interessos especulatius.
Demanem un relat transparent, i la depuració de responsabilitats si fos necessària, de com ha sigut el procés. Un procés sospitosament tèrbol. Un procés que ha portat a una constructora problemàtica, fins i tot condemnada per frau i tràfic d’influències, a ser propietària d’aproximadament dues terceres parts del nostre barri amb la aquiescència dels anteriors governs municipals i de Bagursa.
Si aquest Ajuntament vol que el seu Pla Municipal i el procés participatiu Decidim Barcelona sigui una realitat; si vol que Transició Ecològica, Bon Viure, Economia Plural i Bon Govern no passin d’un conjunt de bones intencions, hem de ser valentes. Hem de ser valentes i suspendre les llicències de construcció a Vallcarca fins que no s’hagi reformulat el pla urbanístic. El model de ciutat i de barri no poden estar definits per velles pràctiques indignes. Treballem plegades per reconstruir Vallcarca i fer ciutat
AMPA CEIP Montseny

Deixa el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s