Resum segona jornada a l’hort

El diumenge 13 de novembre hem realitzat la segona jornada a l’hort del curs 2016/17 en la que s’havien programat dos tallers participatius i en la que han vingut moltes famílies.

El primer taller consistia en fer nius-refugis per insectes utilitzant en la mesura del possible materials usats com caixes de fruita, roba vella, fils i cordills, palla, paper d’embalar… Bàsicament s’han fet nius per marietes i també per crisòpids, en aquest últim cas utilitzant també uns petits testos de ceràmica. Aquests insectes són molt útils per controlar plagues en petits jardins i horts. En acabar de fer-los, els nens se’ls van poder endur a casa o instal·lar-los en l’hotel d’insectes del Bosc del Turull.

En el segon taller es van plantar llavors de camamilla, farigola i comí usant la tècnica del nendo-dango que consisteix en fer boletes de fang on s’introdueixen les llavors. És una tècnica molt antiga que es va popularitzar al Japó però que s’ha usat a moltes parts del món i és molt útil per reforestar zones cremades o en llocs inaccessibles. Un cop fetes les boles, es van repartir en una de les àrees del Turull i en les properes jornades anirem seguint l’evolució de les llavors. Esperem que aquestes últimes pluges hagin ajudat!

Malauradament, també es van produir algunes destrosses tant en l’hort dels pares com en la zona dels arbres de Depana. És molt important que entre tots cuidem aquest fantàstic entorn i promoguem l’estima i el respecte per la Natura.

I com sempre vam cloure la jornada amb el pica-pica compartit de les famílies mentre els nens jugaven i s’ho passaven bé en el meravellós entorn que és el Bosc del Turull.

Deixa el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s