Resum “Diumenges a l’hort” 12-2-17

El passat diumenge el dia es va despertar amb el cel completament cobert, amb núvols grisos presagiant tempestes imminents. Però tot i això, l’AFA va confiar en les prediccions meteorològiques que no preveien pluges fins a la tarda i amb optimisme i moltes ganes vam anar cap al Bosc del Turull a començar una nova jornada a l’hort amb les famílies de l’escola.

 

Poc a poc van anar arribant els nens i les nenes i vam començar el dia fent neteja i inspecció de l’hotel d’insectes. Pis per pis vam anar traient els diferents nius, netejant-ho tot i comprovant si hi havia residents. Ens els pisos inferiors no vam trobar res, apart d’algun cuc i alguna resta de tèrmits, però a mida que vam anar pujant i inspeccionant les canyes i els forats a la fusta, la vida va començar a mostrar-se. En els nius-refugi que els nens i nenes van fer en la segona jornada de l’hort vam trobar algun bernat pudent i amagat entre les canyes un redúvid (mireu les fotos!). També ens vam endur alguna sorpresa, com trobar un parell de geckos amagats dintre de les canyes (si mireu atentament la foto, podreu veure la cua d’un d’ells). I vàrem comptar més de 25 nius d’abelles en les canyes! La llàstima és que en alguns dels nius també s’hi havia colat un paràsit que es menja les larves de les abelles (vegeu la “muda” que van deixar els paràsits). Després d’ensenyar tot això als nens i nenes (i als pares i mares!) vam tornar a col·locar els nius al seu lloc per continuar estudiant l’evolució de l’hotel amb el temps.

Després vam anar a treballar en el jardí de papallones plantant cebes, fonoll i rudes, plantes que tenen una floració espectacular i que esperem que atraguin a les papallones i a altres pol·linitzadors. Els nens i nenes s’ho van passar molt bé fent els forats i jugant amb la terra. Haurem d’anar regant i cuidant les noves plantes!

Com que el dia no acompanyava gaire, tot i que no va ploure, enlloc del típic dinar de picnic, vam acabar la jornada fent un petit vermut i, com sempre, gaudint d’aquest fantàstic espai verd que tenim al costat de l’escola. El mes que ve més!

Deixa el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s