Arran de les preinscripcions per a l’any que ve…

Estem molt contents!, ho hem de celebrar! I sobretot felicitar a tota la Comunitat Educativa de l’escola Montseny, que en els darrers anys ha contribuït a fer de l’escola Montseny una escola atractiva per a moltes famílies, tal i com evidencia l’elevat número de preinscripcions rebudes per a l’any que ve.

Felicitem molt especialment a l’equip directiu, grup impulsor i mestres que aquest any han fet un gran esforç per a definir clarament el projecte educatiu de l’escola. Així com també volem felicitar a totes les famílies de l’AFA, algunes que ja no són a l’escola, que han contribuït de forma molt decisiva a revertir la imatge d’un centre que no fa gaires anys passava moltes dificultats.

També és una gran notícia que l’escola pública, en general, confirmi la tendència d’anar rebent cada vegada més sol·licituds, en detriment de la privada (concertada inclosa) perquè creiem en el model d’escola pública, i creiem que és l’únic que garantirà l’educació equitativa, inclusiva i de qualitat, per a tothom.

L’elevat número de preinscripcions és una gran notícia, perquè garanteix la continuïtat de l’escola i l’entrada de recursos, i ens confirma que és un bon camí el que s’ha anat configurant en els darrers anys, però no és una fita en si mateix.

La veritable fita per a l’escola és la de desenvolupar el projecte de direcció, el projecte natura, garantir la qualitat d’aquest projecte, i crear les bases per a que es mantingui i continuï desenvolupant al llarg dels temps. Això és el que farà que l’escola mantingui el seu atractiu.

El que desitjem és que totes les famílies puguin escolaritzar als seus fills/filles a l’escola que volen. Que no és poc. Per a això és necessari tenir una oferta de l’escola pública amplia, diversa, equitativa i inclusiva, que ens ha de garantir la seva qualitat.

Per tant, respecte a la nostra escola:

ara més que mai hem de participar i col·laborar en el desenvolupament del projecte, que serà crucial per a consolidar l’escola i l’oferta pública diversa i de qualitat de que parlàvem.

ara més que mai hem de participar i col·laborar per a que es mantingui la personalitat i caràcter de la nostra escola, de barri, assequible, sostenible (gairebé totes les famílies arribem a peu a l’escola) i molt diversa (amb gent de procedència molt diversa)

Respecte a l’escola pública:

ara més que mai, és el moment de defensar l’escola pública, per a aconseguir que sigui una oferta atractiva per a tothom i que tothom hi tingui cabuda, i lliurar-la de la competència i mercadeig i de la distinció d’escoles bones i dolentes (que molts cops respon a tendències poc fonamentades) Perquè el dret comú per la cohesió social passa pel davant del dret individual.

Com veieu hi ha molta feina, i la farem entre tots!!

Som-hi doncs!!

 

La Junta de l’AFA

Deixa el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s