Manifestació Veïnal – “Salvem el Nucli Antic de Vallcarca”

Aquestes son les entitats i associacions que convoquem la manifestació de demà:

 • AFA ESCOLA MONTSENY
 • AMPA JOSEP MARIA DE SAGARRA
 • AMPA RIUS I TAULET
 • AMPA ESCOLA FARIGOLA
 • AMPA ESCOLA PARE POVEDA
 • AAVV PRO Vallcarca 
 • AAVV de Vallcarca
 • DONES COMUNICADORES DEL COLL
 • Assemblea de Vallcarca.
 • Hort de la Farigola de Vallcarca
 • Volta arquitectes
 • Associació cultural ecos Antic Forn de VAllcarca
 • Ateneu Popular de Vallcarca
 • Heura Negra Assemblea Llibertaria de Vallcarca
 • Grup de consum agroecològic Les Trementinaires del Coll-Vallcarca
 • Associacio Cultural Reina d’Africa
 • Observatori de Vallcarca
 • Grup d’ Estudis Coll Vallcarca
 • Ruderal, associació per a la promoció de l’habitatge cooperatiu a Vallcarca.

 

TEXT MANIFEST:

Salvem el Nucli Antic de Vallcarca. Barcelona no està en venda

Us convidem a formar part de la manifestació veïnal unitària per defensar el nostre barri que tindrà lloc el proper dissabte 13 de maig a les 11h per defensar un model de barri amb el que tots estem d’acord

(punt de trobada. Pl. Lessesps- davant de la Biblioteca Jaume Fuster. Inici: C/ Ballester amb Av Vallcarca ( Casita Blanca), recorregut per tram Av. Vallcarca fins a carrer Argentera, carrer Argentera fins al final, i lectura manifest).

Volem defensar un barri sostenible, socialment just, verd, amb comerç de proximitat, amb espais públics per a tothom, on tothom si senti còmode i a gust. Un barri on puguin jugar i  créixer els nostres fills i filles, un barri amable on els nostres nets i netes i els nostres avis i avies puguin passejar, i també amb equipaments. Un barri com el que havia sigut abans Vallcarca. Un barri encara millor del que havia sigut.

Venim de lluny. Tots hem pogut presenciar la destrucció progressiva i brutal del barri de Vallcarca al llarg dels darrers anys donant pas a un paisatge inhòspit de solars i abandó. Un procés devastador que va obrir moltes ferides. Fins i tot el consistori, el d’ara i el d’abans, van veure clarament la necessitat, la urgència de revertir la situació i de compensar el greuge esdevingut.  Ja fa molt de temps que les  diferents entitats i associacions hem anat reunint-nos, procurant arribar a consensos, teixint complicitats, per construir un model de barri per tots.

El novembre de 2014 es van realitzar unes jornades de treball organitzades per l’Ajuntament sota el nom “el barri que volem”. Tots hi vàrem participar i es va poder consensuar un model de barri. La Vallcarca que tots volem.

I a partir d’aleshores tots ens vàrem posar a treballar amb l’ Ajuntament  per garantir aquest model de barri consensuat. D’aquí la recuperació de Can Carol, el Consolat Danès, el futur parc dels arabescos, per posar alguns exemples.

Malauradament però l’Ajuntament (ens diuen que ja  no poden fer res més) va concedir recentment la llicència que permet que el constructor Nuñez i Navarro edifiqui al bell mig del nucli antic de Vallcarca , amb una tipologia constructiva que passa per alt tots els consensos i tot el treball fet per les entitats fins al moment. Que no respecta ni la tipologia, ni les alçades, ni  es per res el model que els veïns i veïnes defensem.

Per això estem avui aquí. Per recordar que Barcelona no està en venda. Que Vallcarca no està en venda. I que defensarem fins a les últimes conseqüències la Vallcarca que els veïns i veïnes volem.

Que l ’interès d’un constructor privat no pot prevaler per sobre de l’interès general consensuat per la gent de Vallcarca. O és el seu model de ciutat o és el nostre. I serà el nostre. Ens hi estem jugant molt.

Sortim tots al carrer en defensa del nostre model de barri.  Visca Vallcarca.

13M-1

Deixa el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s