Millora de la seguretat viària en l’entorn de l’escola

Fruit de la feina feta a la Comissió d’Urbanisme del Coll – Taula Comunitària del Coll, (en la que participa l’AFA des de fa 2 anys) i en base al projecte fet per les 5 AFAs/AMPAs dels barris Coll i Vallcarca (CAMINS ESCOLARS – Proposta per a una mobilitat segura al barri), l’Ajuntament està fent diverses actuacions a l’entorn de l’escola per a millorar la seguretat dels vianants.

ACTUACIONS:

  • Ja fa uns mesos es va instal·lar un radar temporal que va demostrar que els vehicles baixen per Torrent del Remei a molta velocitat (es va enregistrar un vehicle a 90 km/h)
  • S’han instal·lat semàfors amb polsador que permeten garantir la prioritat dels vianants al creuar el carrer.
  • I com a tercera mesura, es procedirà a elevar l’asfalt (plataforma única) i a canviar el costat d’aparcament dels vehicles davant de l’escola, per tal que enlloc d’aparcar al costat dret (baixant a la dreta) aparquin al costat esquerra (baixant a l’esquerra), de manera que els vehicles aparcats fan de protecció i els vehicles que circulen de baixada queden més lluny de la vorera de l’escola. A més, amb aquest canvi es garanteix que els vehicles es vegin obligats a reduir la seva velocitat al trobar-se amb un zig-zag després del pas de vianants semaforitzat. El canvi de costat de l’aparcament estava previst per aquest dissabte 27 de maig, però a causa de les festes previstes al parc de la Creueta del Coll, l’actuació s’aplaçarà.

Llàstima que aquesta darrera actuació no la van comunicar anticipadament a l’escola i que van procedir a treure la tanca abans d’hora (per a que es puguin obrir les portes dels cotxes una vegada fet el canvi de costat)

Tot això es va decidir a l’octubre del 2016, i finalment ha arribat. Cal dir que són actuacions transitòries en espera de la reforma integral del carrer, que és el que demanàvem. Lligat a aquesta demanda hi ha una altra bona notícia, és que aquest estiu es comença a treballar el projecte definitiu de reforma del carrer Torrent del Remei, per aconseguir pacificar i adequar l’amplada de voreres.

Estem contents de veure que la feina que fem més enllà de l’escola té una resposta per part d’aquest Ajuntament.

Seguirem informant…

Deixa el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s