El Projecte “Hotel d’insectes” de l’Afa Montseny viatja a París

Compartim amb tot@s vosaltr@s el vídeo resultant de la participació de la Clara Primante de l’AFA Escola Montseny Gràcia​ a la primera jornada organitzada per l’Asociation Abeille Machine, el passat 1 d’abril. Una conferència sobre la importància de tutelar las espècies d’abelles salvajes en el context urbà i de com les activitats d’apicultura impacten en les poblacions d’abelles salvatges.

La jornada es va organitzar al voltant de les xerrades sobre les diferents investigacions a càrrec d’un entomòleg, un investigador del Muséum National d’Histoire Naturelle de París, una estudiant de Doctorat de l’Université de Montpellier i la Clara Primante, doctorada en ecologia. La xerrada de la Clara parlava de l’educació com a eina necessària per augmentar la consciència de les generacions futures sobre la necessitat de protegir aquesta fauna tant important per la pol·linització i que troba a la ciutat un nínxol perfecte per la seva reproducció.

També es va fer una comparació entre la situació a París, on l’apicultura urbana és molt comú, i la ciutat de Barcelona, on hi ha una llei que ho impedeix. També es va fer un taller, per construir nius per les abelles, com el que fa uns mesos vam fer a l’Aula Ambiental Bosc Turull​ amb la Comissió de Medi Ambient de l’AFA i un recorregut en bicicleta pels llocs de la ciutat on l’entomofauna està protegida. A la ciutat de París hi ha llocs molt concorreguts per l’espècie d’abelles Colletes cunicularius que fa nius a la sorra, uns assentaments marcats i localitzats per tal de fer conscient a la població que cal respectar aquestes abelles, que compten amb una colònia molt important de centenars d’individus.

Teniu més informació al nostre FB i al bloc, a l’apartat de la Comissió de Medi Ambient i Hort.

 

Deixa el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s