Resum “Diumenges a l’ hort” 12-11-2017

En l’ideari de l’AFA de l’Escola Montseny hi ha dos punts entorn dels quals graviten les seves accions. Un és l’eliminació simbòlica de les parets de l’escola de manera que els nostres infants no només aprenguin en el recinte escolar sinó també a casa, al barri, a l’entorn, de la manera més cohesionada possible i sempre enfortint el sentiment de comunitat. L’altre punt és la conscienciació que l’entorn natural és fonamental per una vida rica, plena i diversa i, per tant, hem de fer el possible perquè tots els nostres actes siguin sostenibles i respectuosos amb el planeta i la vida que hi conté. I per tot això, ens sentim molt propers a la manera de viure de les tribus nadiues d’Amèrica del Nord i ho simbolitzem amb el tipi, present en el logo de l’AFA. Aleshores, hi ha alguna manera millor de començar el segon diumenge a l’hort amb les famílies que muntant el tipi a l’esplanada del Bosc Turull?

Després de raspallar la tela del tipi, amb l’ajuda dels nens i famílies vam anar aixecant els pals, sostenint-se els uns amb els altres per formar l’estructura cònica de la tenda. I mentre uns anaven unint la tela amb els branquillons que els nens havien recollit del bosc, altres anaven lligant amb una corda d’espart la part superior dels pals. I finalment ja només quedava assegurar l’estructura contra el vent clavant la tela al terra amb unes piquetes. D’aquesta manera, senzilla i ràpida gràcies a la col·laboració de tothom vam aconseguir obtenir un espai més, molt acollidor, on els infants poden jugar, parlar, menjar… viure.

Però això no va ser tot, perquè abans de dinar vam fer un petit taller per fer pintures a partir de materials naturals. Apart de fer servir argila i carbonets vam ensenyar als infants com fer pintura vermella (amb argila, aigua i oli essencial de lavanda per aconseguir, apart del color, un bon aroma per així tenir una experiència sensorial completa), verda (amb fulles de menta triturades i barrejades amb aigua) i groga (barrejant aigua amb cúrcuma). Però per fer-ho el més sostenible possible també vam ensenyar com fer pinzells simplement amb una branqueta i un tros de corda d’espart. Tot i necessitar l’ajuda dels pares, els infants van aconseguir fer uns pinzells ben macos i efectius. I en lloc de pintar sobre un paper a taula, vam forrar amb paper el tronc del pi i del plàtan de l’esplanada del Bosc i els nens hi van pintar a sobre, de manera que la textura de l’escorça dels arbres va impregnar el paper i es van aconseguir unes pintures fantàstiques amb molt de cos.

I després de tota aquesta activitat ja només quedava gaudir del menjar fet per tots i de la fantàstica tarda, gairebé hivernal, al Bosc del Turull, on xerrant i jugant vam acabar veient com el Sol es ponia darrera del tipi.

I ja sabeu, si voleu viure aquesta experiència només heu de venir el proper 17 de Desembre, quan farem  el següent diumenge a l’hort. I si hi voleu col·laborar, ajudant-nos o proposant activitats i tallers només ens heu d’escriure un correu a mediaambientmontseny@gmail.com o apuntar-vos a través del formulari que trobareu a https://afamontseny.com/apuntat/.

Deixa el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s