El Món a la Meva Escola “Premi Barcelona Innovació Educativa”

Com sabeu, el projecte “El Món a la Meva Escola” ha estat guardonat amb un dels “Premi Barcelona Innovació Educativa” de l’Institut d’Educació de Barcelona. El 14 de maig, vàrem poder recollir el premi al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona.

De nou, moltíssimes gràcies per la vostra implicació!

El projecte “El Món a la Meva Escola” pretén incorporar les diversitats familiars a la comunitat educativa, donar suport en la inclusió social de les famílies immigrades i fomentar una mirada intercultural en la ciutadania. Es tracta d’una iniciativa del districte de Gràcia i el Programa BCN Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona, que es duu a terme amb la participació de les AMPA/AFA i centres educatius Escola Montseny, Escola Rius i Taulet, Escola Josep M. de Sagarra i Col·legi Sant Josep de Gràcia, i amb la col·laboració de diferents entitats, projectes, serveis i equipaments del districte i de la ciutat.

“El Món a la Meva Escola” fomenta el valor de la diversitat com a riquesa, així com un diàleg intercultural entre les famílies de diferents procedències, llengües i cultures. D’aquesta manera, treballa tant en l’àmbit escolar com en el comunitari, entenent a les AMPA/AFA com a un primer espai de relació per a la participació de mares i pares a la comunitat educativa, als centres educatius com a element clau en el procés d’inclusió de les famílies immigrades i a les entitats com a espai d’intercanvi cultural. És per això que no només es dirigeix a persones immigrades, sinó que fomenta vincles entre la ciutadania de diferents contextos culturals per afavorir una societat intercultural.

Per tal de donar resposta a diferents necessitats i iniciatives relacionades amb la interculturalitat, des del projecte s’organitzen diferents accions de manera conjunta. Entre aquestes actuacions, hi trobem assessorament i acompanyament a les AMPA/AFA per promoure una participació diversa, activitats interculturals educatives i lúdiques per a famílies, accions d’inclusió social per a famílies immigrades, activitats de formació per a mares i parers, formacions de gestió per a les AMPA/AFA i treball en xarxa, entre d’altres.

 

Deixa el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s