Resum “Diumenges a l’hort” 3-6-18

Aquest darrer diumenge vam celebrar la darrera jornada a l’hort del Turull de les famílies del Montseny. El dia es va despertat ennuvolat i la mala previsió meteorològica feia pensar que s’hauria de cancel·lar la jornada, però ens vam arriscar a mantenir-la pensant que el taller es podria fer a l’aula en cas de pluja. I no ens vam equivocar: bastantes famílies es van acostar al Turull per fer penjolls amb fulles seques, activitat que ens havien preparat des de la Comissió de Festes.

 Durant tot el matí la pluja va anar caient de forma suau i intermitent, donant un cert aire de calidesa a l’aula del Turull on teníem una magnífica exposició de flors seques que els nens i nenes (i els pares i mares) anaven col·locant amb cura i molt d’art sobre petits discs de pasta blanca. La imaginació i creativitat de tots va donar lloc a una explosió de colors, formes i relleus que després vam fixar amb vernís perquè el penjolls puguin perdurar en el temps. Aprofitant un petit recés de la pluja vam plantar les taules a l’aire lliure, davant de l’aula, per poder dinar amb calma i a la fresca d’aquest diumenge ben primaveral. Ens va anar ben just perquè en acabar el menjar que entre totes vam portar, la pluja va tornar amb més intensitat, però això tampoc va impedir que els nens i nenes gaudissin jugant a saltar a la corda sobre el terra mig mullat.

 Aquest darrer diumenge a l’hort del present curs ens ha tornat a ensenyar que amb petites coses i en un entorn natural, els nens i les nenes gaudeixen amb plenitud. I des de l’AFA hem de recolzar a l’escola per promoure l’aprenentatge a l’aire lliure, el respecte per l’entorn, la sensibilitat per saber gaudir de les petites coses: una flor oberta, la remor de les fulles bressolades pel vent, el cant dels ocells, els colors del cel i de la terra. Si ens hi vols ajudar, a la Comissió de Medi Ambient us esperem amb ganes pel proper curs. Bon estiu!

 

 

Deixa el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s