Resum “Diumenges a l’hort” 30-9-18

El passat 30 de setembre vam fer la primera trobada de les famílies a l’hort del Turull. Com cada any, aquest primer encontre ens serveix per conèixer les famílies noves que han entrat a P3 i per posar a punt l’hort dels nens perquè hi puguin començar a treballar. Aquest any, però, ens vam trobar amb la sorpresa que l’hort ja estava a punt i és que l’Ignasi Solanelles, l’antic responsable de l’hort i ara jubilat, va venir a explicar al claustre de professors com treballar l’hort i els va ensenyar com deixar a punt el terreny pel nou curs. Podem donar fe que va quedar fantàstic.

Així doncs vam improvisar una mica i com que l’esplanada del Turull estava plena d’herbes altes, vam decidir fer una mica de neteja entre tots per deixar-la practicable perquè els nens i les famílies hi poguessin estar còmodament. Realment s’han notat molt les pluges de finals d’agost! I en acabar, la comissió de festes ens va fer un petit taller de clauers amb taps de suro reciclats on cada infant va pintar-lo, decorar-lo i embolicar-lo com li va agradar més. I vam aprofitar el clauer d’example per fer una petita roda de presentacions i així poder-nos conèixer millor. Tal i com ens van dir els de Festes, aquest clauer que van fer els nens i les famílies volem que porti la clau que ens obrirà de bat a bat el Montseny.

I mentre fèiem tot això i començavem a dinar les esplèndides menges que cadascú va portar, vam poder anar votant el disseny de l’ecogot de l’AFA. El resultat va ser unànime i el disseny d’en Marc va ser l’escollit. Ja gairebé el tenim a punt i ben aviat el podrem comprar. Com veureu, és magnífic! I com que ens resistiem a acabar la jornada, vam començar a recollir llavors, fulles, troncs, pinyes que ens trobàvem pel terra i així els infants van fer petits mandales amb elements naturals al mateix terra de l’esplanada del Turull. Els hi van quedar xulíssims! Els mandales simbolitzen l’univers en la seva totalitat, la seva creació, la seva existència, la seva desaparició, i són una manera de reflexionar sobre el món i sobre nosaltres mateixos. I nosaltres volem que ens permetin reflexionar sobre la unitat de tota la vida, de la unitat de nosaltres com espècie amb l’entorn que ens envolta. En definitiva volem que ens recordin la necessitat d’actuar de manera responsable i curosa amb el medi, i aquest serà un dels objectius principals de l’AFA durant aquest curs que tot just ha començat.

No us perdeu el proper diumenge a l’hort! Però alerta, serà en DISSABTE, el dia 10 de Novembre, i ens sumarem a les feines de manteniment del Turull i seguirem fent art amb la Natura. Us hi esperem!

Deixa el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s