Així va anar el primer “Diumenges a l’hort” del curs 2019-2020

Estem en obres! Aquest nou curs 2019-20, els Diumenges a l’Hort de l’AFA hauran d’esperar que les obres d’ampliació del Bosc del Turull finalitzin. Però això no ens va impedir que el passat diumenge 13 d’Octubre donéssim la benvinguda al curs i a les noves famílies a l’Escola Montseny.

Al Juliol van començar les obres al Turull i això ha significat que tant l’hort dels nens com el jardí de papallones de les famílies hagin desaparegut, a l’espera de renéixer en les noves parcel·les que ens cediran, esperem que cap a principis d’any. Ho esperem amb ganes, ja que en el nou Turull també hi haurà una petita bassa que permetrà augmentar la biodiversitat de l’espai i això farà que els nostres infants puguin gaudir de molts més recursos per aprendre de i en la Natura. I mentre tot això no arriba, traslladem la festa de benvinguda a l’escola on la comissió de Festes ens va preparar tallers de mandales, d’atrapa-somnis, de pintar amb guixos el pati de l’escola… A més a més vam muntar les grades i els petits, i no tan petits, van poder gaudir de menjar fruits secs trencant ells mateixos les closques.

En paral·lel, pels qui ho volguessin, la comissió Natura va fer una petita passejada pel Turull ensenyant i explicant una mica els petits racons que hi ha en aquest magnífic espai: l’aqüeducte, l’hotel d’insectes de l’AFA, els horts dels avis, el compostador comunitari i el de l’escola, els nius de rat-penats, les grades amb aromàtiques… De tornada a l’escola, vam preparar el dinar que entre totes havíem dut sobre les taules del porxo i vam acabar de passar el diumenge tranquil·lament a l’escola, coneixent-nos més entre nosaltres i gaudint dels darrers moments d’aquest estiu enmig de la tardor.

El pròxim diumenge a l’hort serà en dissabte, el dia 9 de novembre. Ens sumarem a la jornada de manteniment del Bosc del Turull i aprofitarem per conèixer més les altres entitats que hi ha al Turull i fer xarxa. Us hi esperem!

Deixa el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s