Acta Assemblea 19/01/2018

ORDRE DEL DIA:

 1. Participació de les famílies a l’AFA
 2. Projectes engegats (pel desenvoupament del Projecte de Direcció):
 • Assegurar la sortida de l’escola dels alumnes (durant hores lectives) Creació d’una borsa de families
 • Transformació dels patis (Comissió Patis)
 • Millora Espai del migdia (menjadors + monitors) (Comissió Menjadors)
 • Sala de Families – Biblioteca (Comissió Èxit educatiu)
 • Projecte Natura (Comissió MAiH)
 • Subvencions (Tresoreria)
 1. Altres:
 • Circular a l’escola sobre religió
 • Comissió Estudis Menjadors
 • Creació de la Comissió Gènere
 1. Estat de la qüestió:
 • Casal d’estiu
 • Comissió Afers exteriors
 • Comissió Medi Ambient i Hort
 1. Torn obert de paraula

 

S´inicia l’Assemblea a les 16,59 hores del dia 19/01/18

 

Pren la paraula el president:

Volem insistir en la importància de participar a l’AFA, i més en una escola pública.

Us demanaem que participeu, sigui com sigui, des de les comissions o participant en les activitats, procesos i projectes que s’organitzen, perquè participar és fer comunitat, i fer comunitat és fer escola, i més en una escola pública!

Perquè ben mirat; on es crea la Comissió de Patis? o on es crea la Comissió de gènere? (per citar dos exemples recents) doncs es creen un diumenge a l’hort o en un pati obert, que és quan ens coneixem i tenim l’oportunitat de compartir els nostres neguits i projectes…

Segurament els que esteu aquí ja ho sabeu, però hi ha families que segurament no saben com fer-ho, per això us demanem que ho transmeteu.

Un clar exemple d’èxit assolit darrerament, amb la participació de que us parlavem, és el d’aconseguir una biblioteca per a l’escola. La Yolanda ens diu que les mestres i l’alumnat estàn molt engrescats amb aquest nou espai.

En breu la Comissió de patis compartirà amb vosaltres la feina que ha fet per a engegar amb l’escola el procés participatiu per a transformar el pati, que ens tornarà a posar a prova!

Des de la Junta també volem fomentar la participació en les pròpies juntes. Creiem que és la manera d’estar continuament informat del que es debat sobre l’escola.

Per a això estem fent un exercici per a apropar el contingut del que es debat a les juntes, penjant a la web els “ordres del dia” de les juntes, amb suficient antelació per a que les families puguin dir la seva.

Us recordem que ens reunim cada segon dimarts de mes, i que a les juntes hi pot venir qui vulgui.

També hem penjat a la web el “calendari de l’AFA” amb les xerrades, activitats i reunions de les juntes i comissions per a la vostra consulta.

Anirem avaluant aquestes eines.

A la primera Assemblea es va decidir els projectes que intentariem desenvolupar durant aquest curs per a desenvolupar el Projecte de Direcció, que inclou el Projecte Educatiu, i que repasarem tot seguit, tal i com consta en l’ordre del dia.

El president cedeix la paraula:

 

PRESENTACIÓ DE LES COMISSIONS

 

COMISSIÓ DE COMUNICACIÓ: S’ha creat la borsa de famílies per assegurar la sortida dels alumnes de l’escola. https://afamontseny.com/apuntat/

 

COMISSIÓ PATIS: finalitat fomentar participació de les famílies, professors i monitors en el procés de modificació, i fomentar un joc divers, amb la modificació dels espais. Hi ha la implicació de col·lectius externs como els arquitectes del Col.lectiu Volta i Fil a l´Agulla, que desenvoluparan la part tècnica i de diagnosi. S’han demanat subvencions per aquestes primeres intervencions. Si no són aprovades es buscarán altres vies de finançament.

El día 16/02/2018 es farà la festa del pati, serà el tret de sortida de tot el procés. La idea és crear un grup motor amb nens, profes, delegats, monitors per avançar. Es fonamental pel Projecte Natura.

El grup motor o comissió serà grup executiu, impulsarà i morirà quan s´inicii el desenvolupament.

 

COMSISSIÓ EXIT EDUCATIU:

la Biblioteca està oberta i en funcionament. la rebuda pels nens i per l’escola ha estat molt bona. S’ha organitzat el servei de préstec i la gestió la porten les mestres. Hi ha una comissió mixta creada. Les professores han estat tot l’any formant-se amb el programa EPèrgam, creat pel consorci per la gestió i dinamització de les biblioteques escolars. L’any pròxim la Biblioteca donarà més opcions i generarà per els nens, les famílies i l’escola un altre espai d’activitats i de comunitat.

 

COMISSIÓ DE MEDI AMBIENT:

Ens comuniquen que l’escola ha assenyalat la data de 23.03.2018 per fer la presentació del projecte i el seu seguiment en la implementació.

S’obrirà una sala que serà la Ecoteca.

 

COMSSIÓ GÈNERE:

S´ha creat la Comissió de Gènere i es parla del tema de l ús de la pilota al pati, es parla de la necessitat de que la pilota no conquereixi el pati, d’evitar les desigualtats i exclusions que es generen en l’ús de la pista. es parla de la proposta de que siguin els nens els que facin propostes. S´obre debat. estem tots d’acord en que s’ha de fer alguna cosa en el pati. es plantegen propostes, como dos dies amb pilota però no de futbol, 1 dia o 2 dies sense pilotes, la possibilitat de que siguin monitors els que facin reflexió amb els nens de què passa al pati, quines dinàmiques hi han, on es situa cadascú, qui està exclòs… Es proposa també preguntar a Pere Tarrés qué passa al pati, i traslladar a l’escola la necessitat de treballar al claustre aquest tema, què passaria si alguns dies no hi haguessin pilotes, quines eines hi han, alternatives,…

Es torna a parlar del tema dels dies de pluja, continuen posant pel·lícules, tot i haver demanat ja en cursos anteriors la limitació d’aquesta pràctica generalitzada quan hi ha pluja. Sembla que Perre Tarres va dir que faria llista de documentals, donaria opció a l’ús de la sala de les famílies i/o biblioteca. No tenim ni la llista de documentals ni cap proposta alternativa.

 

COMISSIO MENJADOR D´ESTUDI:

S’han reunit amb l’inspector. El contracte està en pròrroga, dos mesos abans s´ha de comunicar la voluntat de no continuar. Sembla que s’haurà d’anar a concurs per escollir nova empresa. Hi ha un departament del consorci que ajuda l’escola a preparar licitació.

La direcció de l’escola dubta si continuar amb la gestió del menjador i fer concurs o cedir a l´AFA la gestió. Vol prendre la decisió amb les famílies.

Els monitors tot i que es canvií l’empresa quedaran a l’escola, són drets laborals. si volen marxar han de fer-ho voluntàriament. Comenten que la motivació dels monitors pot venir també amb la nova empresa, filosofia diferent.

Sembla però que els monitors no s´han pujat al carro del canvi del projecte.

S´estudiaran propostes.

si es vol licitar ho faràn també Pere Tarrés i Arcasa.

 

COMISSIO EXTERIORS

Sembla que l´Institut serà una realitat al 2022, pot ser al 2021. Mentrestant l’adscripció de les escoles als instituts també està modificant-se, hi ha un projecte sobre la taula en negociació.

Es demana canvi de representant a les reunions de decisió d’usos de Can Carol i del Consolat Danès, però no surt ningú.

Albert Peña comunica que deixa la Junta i en substitució d´ell s´ofereix Jonny de la Comissió d’exteriors.

 

ALTRES

Es parla finalment de la queixa sobre la circular de religió que s´entrega amb la documentació d’inici de curs. I s’informa que des de la Junta es va enviar circular a l’escola amb les demandes següents:

 • Que de cara a l’any que ve, que no es doni aquest full a les noves families de primaria, perquè no es correcte, ni adequat i crea confusió al no contemplar totes les confessions religioses ofertades.
 • Que quedi clar en els fulls de matriculació la possibilitat de cursar totes les confessions religioses ofertades.
 • Assegurar que a l’escola no hi ha cap simbol religiòs.

Direcció de l’escola va respondre que les demandes seran implementades la propera preinscripció 2018-19.

 

Finalitza l’assemblea.