Acta 10/03/2017

ORDRE DEL DIA:
  1. Torn de paraula a les Comissions
  2. Valoració del Projecte de Direcció de l’escola
  3. Torn obert de paraula

S´inicia la Junta a les 16,50 hores del día 10.03.17

President prén la paraula, parla de la presència de la escola en el barri y de les fites aconseguides, semàfors a la porta de la nostre escola Montseny, de l´escola Farigola, la feina feta amb les altres AMPAs/AFAs del barri per a aconseguir una mobilitat segura i neta, etc.,.

Es fa una reflexió sobre els berenars que es venen els divendres en el col.legi, el.liminar bolleria industrial, snacks, begudes ensucrades, es comenta que han de ser saludables, naturals, sense embolcalls.

Es dóna la paraula a les Comissions.

 

1. Torn de paraula a les Comissions

Comissió d´Exteriors:

– Intervenció en el Consell Escolar del Districte on l´escola està representada per Albert Peña, òrgan important per la representativitat a nivell de Districte,

– es parla de la creació d´una nova pública escola a Gràcia

– es parla de la nova ubicació de l´Institut Vallcarca que sembla que s´ubiccarà al costat de l´escola Pare Poveda, on ara hi ha un parc que es traslladarà on anava l´Institut, al costat de la Guàrdia Urbana. De moment, però i fins la construcció de l´edifici es lluita perque al solar on anava l´institut Vallcarca es col.loquin barracons.

– l’escola està present a la Taula de treball de Urbanisme de Vallcarca. es parla de la reunió feta el 09.03.17 i de l´adhesió de l´escola a les movilitzacions contra la presència de Nuñez y Navarro. Es parla de crear una base de dades de les persones voluntàries per movilitzar-se en cas de que s´inicien les construccions i es fà una crida a les families per a participar.

Comissió per l´èxit educatiu:

– s´explica que actualment s´està treballant en l´adequació de l´antic parvulari, disseny de l’espai i pintura.

Comissió Casal d´estiu:

– per part de les families en l´enquesta feta, s´ha fet una bona valoració del casal fet l´any anterior.

– s´explica el nou projecte educatiu de l´escola, obliga a repensar el casal, aprofitar mes el Bsoc del Turull, i la realització del casal conjuntament amb l´escola Farigola.

– es farà una enquesta per valorar la voluntat de les families, i per estudiar l´acceptació de noves propostes.

– es busca augmentar la intervenció de SCEA en el Casal, i anar introduint canvis.

– es demanen voluntaris per participar

Comissió de Comunicació:

– s´ha fet el canvi de AMPA a AFA i s´ha de traslladar el canvi en la denominació en els diversos mitjans de comunicació (facebook, twwitter i blog)

– s´han fet modificacions en les xarxes socials,

– es parla d´actualitzar les dades i la informació de la intervenció de l´escola al barri i vincular tota la informació.

– per actualitzar la información, es demana col.laboració de les comissions perque informin de les activitats que fan o preveuen fer.

Comissió de menjador:

– s´han recollit les queixes, conflictes, les protestes del visionat de pel.licules de manera sistemàtica quan plou,

– s´han fet reunions amb la directora, Pere Tarrés i Arcasa, comenten la bona predisposició de la direcció envers les seves propostes, les visites al menjador han sigut molt positives i s´han fet propostes de millora: projecte de temps de lleure més ric, protocol dies pluja que no sigui posar pel.licules.

-es manifesta per la comissió que no senten que es compleixin els acords amb Arcasa i Pere Tarrés, en quant a menus, precuinats, sucres, etc.

– proposen canvi d´empresa

– el President propossa fer una enquesta valorant els menjadors.

Comissió Festes:

– Expliquen proposta per la Festa de Sant Jordi, participar en el Sant Jordi sostenible, intercanvi de llibres amb la Bilbioteca Jaume Fuster, venda de llibres, obra de teatre feta per els pares, venda de roses.

– participació de l´escola en la Primavera Verda organitzada per el Centre Civil del Coll, fer tallers i venda de prodcutes per recaptar diners.

– Festa fi de curs: preparació amb tallers organitzats amb El móm a la meva Escola i organització de patis oberts.

– la data de la festa serà el 17.06.2017.

Comissió de Medi Ambient:

– tema llavors, es parla de fer intercanvi, cooperació, contactar amb altres entitats perque donin llavors i que el col.legi te intenció de col.laborar.

– Clara explica que anirà a Paris convidada, per fer conferència sobre l´hotel d´insectes i parla que farà en la pròxima jornada de treball a l´hort un taller per fer nius per les abelles.

– es parla de cuidar més el Jardí de Papallones i de fer una jornada d´eficiència energètica.

– demanen voluntaris

 

2. Valoració del Projecte de Direcció de l’escola

Aquest punt no es va dur a terme, per falta de temps, però es recorda que els representants de les famílies al Consell Escolar (que havien fet l’exercici de captar entre les famílies les seves opinions) tots van coincidir que els hi semblava un Projecte molt atractiu i valent.

 

3. Torn obert de paraula

El President informa de que el debat previst sobre l´Escola Nova 21 s´ha diluit. El motiu és que s’han fusionat en una sola xarxa les dues iniciatives per a fomentar la innovació en la educació (escola Nova 21 i Eines pel canvi del Consorci d’Educació de Barcelona) en las que estava present la nostra Escola.

El Consorci d’Educació, Escola Nova 21, I’ICE de la UAB i Rosa Sensat s’han fusionat en “Xarxes per al canvi” per a sumar esforços per la innovació, amb el repte que en tres anys tots els centres educatius de la ciutat puguin estar immersos en algun projecte de millora sostenible des del treball en xarxa.

 

El president informa de que l´Escola necessita pujar quotes de material i sortides, de cara al curs vinent. Aquesta informació sorgeix del Consell Escolar del 7-3-2017 on es presenta el pressupost de l’Escola. Expliquen que l’escola no té els recursos suficients, que l’augment d’alumnes ha fet que no es rebin les ajudes econòmiques que es rebien, i que durant els darrers anys s’havia anat tirant del romanent, però el romanent s’esgota.

Creuen que es necessari augmentar la quota de les famílies, tenint present que durant 10 anys no s’ha tocat i que hi ha d’haver una transició assumible. També estan estudiant com facilitar el pagament a les famílies, pq actualment hi ha un 5% d’impagaments (una idea seria fer-ho al juny)

Presenten també un comparatiu de les quotes de les famílies de les escoles del districte de Gràcia on es posa de relleu que el Montseny és la que presenta una quota inferior, i diuen que serà de les menors de Barcelona.

Els representants de les famílies en el Consell Escolar demanem que es faci amb la major transparència possible, i que s’expliquin les raons en detall.

 

S´aixeca la sessió a les 18,00 hores.