Acta 10/12/2015

ACTA de l’Assemblea General Ordinària a l’Escola Montseny el 10 de desembre de 2014.
Hora: 16:45

Assistens:

Albert Peña
Lara Domingo
Bàrbara Correia
Montse Pla
Mercè Capellades
Anna Rocasalvas
Elisenda Montoya
Josep Mª Fiter
Anne Bereziat
Teresa Estivill
Santiago Meri
Xènia Gutierrez
Ivano Ignameriello
Armand Azizaj
Montse Carpio
Berta Diaz
Ivan Torras
César Serey
Esther Murillo
Sílvia Araníbar
 
ORDRE DEL DIA:

1-Introducció a càrrec del President de l’Ampa Albert Peña. L’Escola que volem la fem entre tots. Tothom s’ha de sentir representat. Participa.

2-ESCOLA A LA NATURA. Estat de la qüestió. Reunió gener.

3-TASQUES DESENVOLUPADES PER LES COMISSIONS (breu explicació per part d’un representant de cada comissió del que s’ha fet aquests mesos i escoltar i prendre nota de les opinions de les diferents famílies. Tancarà aquest punt en forma de valoració final una de les coordinadores de comissions Bàrbara Correia / Lara Domingo)
Extraescolars /Afers exteriors / Comunicació / Festes / Menjador /Roba /Medi ambient, el projecte del Bosc del Turull i formació
Món a la Meva Escola.
Projectes com el Camí Escolar, Agenda Escolar.

 

 

 

Desenvolupament:

1- L’Albert comença dient que l’Ampa, amb les seves reunions i assemblees ordinàries i extraordinàries és un orgue molt important de representativitat de les famílies a l’escola i està obert a tothom. Mostra el seu agraïment amb la feina feta per part dels integrants de l’Ampa.
Ens diu que com a president té l’obligació d’escoltar a totes les famílies encara que algunes d’aquestes no utilitzin els mecanismes de representativitat de l’Ampa que tenen al seu abast per fer valer la seva veu i que últimament ha detectat algunes opinions divergents, sobre procedir d’aquesta AMPA, establint una absurda diferenciació entre els partidaris del projecte a la natura i els no partidaris. Mostra el seu descontentament per tal situació i posa el seu càrrec a disposició de qui vulgui i tingui la força per presidir l’Ampa.

2- Ens fa una breu crònica dels fets vinculats al projecte a la natura. El curs 2013-14 s’incorporen al centre les famílies que venen a l’escola atretes majoritàriament per un projecte on la natura ha de ser l’eix vertebrador de l’ensenyament.
En aquells moments l’AMPA que hi havia pràcticament desapareix i es dissol fruit de divisions internes. Així que es compon una nova AMPA integrada majoritàriament per pares i mares nouvinguts.

Per això no és d’estranyar que l’actual Ampa sigui bàsicament partidària al projecte a la natura.
Aclareix que encara que l’Ampa volgués que l’escola tingués una línia pedagògica verda, és el centre qui decideix el projecte educatiu que vol i com l’executa, i en una escola pública, sempre dins dels paràmetres del currículum escolar.
Ens recorda que es va demanar i es farà una reunió informativa per a pares i mares on l’escola explicarà el projecte educatiu, i insisteix en dir que l’escola la fem entre tots, que hem d’anar junts per contruïr una millor escola pels postres fills.
3-La comissió d’afers exteriors:
Ens expliquen que està present en les reunions de la Comissió d’Ampes de Gràcia, als consells del Barri i en altres trobades i reunions que serveixen per cohesionar les relacions de l’ampa amb el barri, la resta d’ampes, l’ajuntament del districte, el Consorci d’Educació, etc. La comissió està formada pel Josep Maria Fiter, El Jony Pomar i l’Albert Peña.
Tenen presència a la Taula del diàleg per l’acció, comunitat de Vallcarca, Jornades Participatives del barri que volem, assemblea de Vallcarca i Condell de barri (Vallcarca/El Coll) en nom també de l’Escola Farigola.

Comissió de comunicació:
S’està traspassant el correu del yahoo a l’Outlook i s’han creat correus per cada una de les comissions per enviar de manera oficial els e-mails i per agilitzar tota la informació.
Al Blog es pengen coses regulament, però només hi ha cinc subscrits, es demana més gent, així no caldrà posar tantes notes a les motxilles dels nens.
La comissió ajuda a l’Escola a donar-se a conèixer a través de la web, blog, twiter i facebook, ja que l’Escola no dóna l’abast.

Comissió de medi ambient:
La comissió està estretament lligada al projecte a la natura. Treballen l’hort amb les famílies, organitzen tallers per l’escola de pares i mares, estan en contacte i oferten activitats amb altres entitats del barri.
Proposen a l’escola la utilització de l’aula del Bosc del Turull, i proposen també fer jornades de treball a l’hort cada dos mesos.
Han fet un sistema de reg automàtic.

Comissió Festes:
Parlen de la festa de Nadal i es demanen voluntaris per vendre números de la panera i per repartir l’esmorzar del dimarts dia 23.
Apunten la propera festivitat que és Sant Jordi.

Comissió Menjador:
Ens expliquen que l’escola està contenta amb el servei de menjador, que els hi agraden els menús. La comissió ha tractat amb el servei temes com que els iogurts millor no ensucrats, pastís només dies festius, el peix ha de ser sense espina i han de menjar tot tipus de fruita.
També ens expliquen que hi ha sis monitors, més un de pràctiques per 115 nens, que s’ha proposat fer cuina temàtica per trimestre i que els menús es pengen al blog de l’escola.

Comissió Extraescolars.
Aquest any s’han pogut fer totes les extraescolars que proposàvem des del Montseny, menys ioga i 1 grup de música de 1er i 2on. Balanç molt positiu.
El Montseny va proposar 3 activitats ( circ, judo i música) obertes als nens del Farigola i han tingut molt bona acollida.
L’acollida de la tarda-ludoteca és un nou servei que l’Ampa està apostant per poder oferir a les famílies, malgrat que ara és un servei deficitari. Però consideren que és important oferir-lo per donar tranquil·litat a les famílies..
En canvi l’acollida del matí aquest any no és deficitària. Al gener tindran una reunió amb Divers per valorar ambdues acollides.
Com cada any l’Ampa organitzarà acollida al juny durant la jornada intensiva.
Les subvencions que han començat a donar aquest curs l’ajuntament, de cara al curs vinent, intentarem fer una millor difusió entre les famílies i miraran si es pot incloure activitats com piscina.
Recorden que per poder fer activitats extraescolars cal ser soci de l’Ampa. Es farà una notificació als qui no han pagat la quota per tal de què la paguin.

Ens expliquen que valoren molt positivament que els nens de 1er i 2on aquest any han pogut gaudir de la subvenció de piscina en horari lectiu. Voldrien que això es continuï demanant en el futur.
Finalment ens diuen que a partir del mes de febrer començaran a treballar el tema del casal d’estiu. Parlaran amb el Farigola a veure si ho volen fer com l’any passat, conjuntament amb la nostra Escola.

Sense res més a dir s’aixeca la sessió.