ACTA : de l’Assemblea General ordinària de l’AMPA a l’Escola Montseny el 14 d’octubre de 2014, a les 16.45 h.
Assistents :
Albert Peña ( president)
Teresa Estivill
Anna Rosacalbas ( tresorera)
Bàrbara Glaenzel ( secretaria)
Elisenda Montoya ( vicepresidenta)
David Lanau
Anne Bereziat
Montse Pla
Silvia Araníbar
Mercè Capellades
Antonia Moreno
Petronela Zugravu
Mariel Viñals
David Saez
Bàrbara Correia
Marta Gallego
Clara Primante
Angelo lo Guidice
Xènia Gutierrez
Josep Maria Fiter
Jonathan Pomar
Demon
Pilar ( directora del centre)
Luís ( mestre)
Mercè ( mestra)
Ordre del dia :
- Introducció i benvinguda a les noves famílies
- Valoració objectius AMPA curs 2013-14
- Balanç econòmic i pressupost 2014-15
- Objectius AMPA 2014-15
- Comissions AMPA, interlocució centre i atenció a les famílies
- Temes d’interès: Projecte a la natura, Espais Bosch i Gimpera, primera valoració del menjador, mesures anti-lomce, eleccions Consell Escolar
- Torn de preguntes
Desenvolupament :
- L’Albert dóna la benvinguda a les noves famílies de P3 i agraeix l’assistència a tothom i concretament a la Pilar, directora del centre i al Lluís i la Mercè, membres del claustre.
- L’any passat ens vàrem marcar uns objectius. El primer d’ells, arribar a una setantena de socis per poder garantir els serveis que dóna l’Ampa, i això ho vàrem aconseguir fent conèixer les tasques de l’Ampa i donant valor a la feina que fem. El segon, millorar la imatge del centre a nivell exterior, al barri, al districte, al Consorci, a la coordinadora d’Ampes d’escoles de Gràcia, als plens de l’Ajuntament del districte i als mitjans. Ens vam fer conèixer.
També vam aconseguir l’accés al Parc Güell i ens vam adherir a la xarxa d’escoles insubmises a la llei Wert.
Vàrem aconseguir crear el sistema de comissions autònomes i mixtes amb el professorat de l’escola, reorganitzar les extraescolars i fer un Casal d’estiu conjuntament amb el Farigola.
- L’Anna Rocasalvas ens presenta el balanç i els pressupost per partides de l’Ampa. El saldo actual en compte és de 8.494.35 €, a l’espera de rebre encara pagaments de quotes, i el total pressupostat per el curs 2014-15 és de 9.475€.
El balanç i el pressupost està a disposició de tots els socis.
Parlem que l’acollida de la tarda hem de veure si la podem continuar fent.
També de la partida destinada a l’ajuda social, que serà anònima i la gestionarà la Pilar.
Quan parlem dels ajuts a l’escola, la Pilar apunta que aquest any caldria comprar material de gimnàstica. El Lluís ens explica que al tancar d’institut s’han emportat molt del material de gimnàstica que compartíem amb ells. Malgrat que la Pilar ha reclamat, tot fent un inventari del que teníem i el que tenim ara, no ha rebut resposta.
S’apunta que cal vehicular la queixa al Consorci.
Procedim a la votació d’aprovació ( tot i ja estar votat) del balanç i el pressupost i surt aprovat per unanimitat.
- Els objectius d’aquest any continuen sent augmentar el número de socis, millorar la imatge del centre i desenvolupar les comissions conjuntament amb els mestres.
- L’Albert explica als assistents que l’any passat la majoria de les comissions eren unipersonals i això portava molta feina. Enguany s’ha dotat de més gent per comissió i es convida a que hi hagin noves incorporacions.
Surten els següents voluntaris per sumar-se a les diferents comissions:
Afers exteriors: Jonathan Pomar
Extraescolars: Xènia Gutiérrez
Tresoreria: Jonathan Pomar
Comunicació: Miquel Casares
Medi Ambient: Clara Primante
Menjador: Manel Vinyals
Es parla també que a d’altres escoles existeix la figura de coordinador de delegats de curs, i el David Lanau s’ofereix voluntari.
També es nombre a la Bàrbara Correia com a interlocutora amb la Pilar, fins que pugui, i que estarà els dilluns de 9 a 10 al despatx de l’Ampa, també com a coordinadora de projectes, tasca que compartirà amb la Lara Domingo.
- Pel que fa als temes d’interès, L’Albert ens diu que el centre farà una reunió per parlar-nos del Projecte a la Natura al mes de gener.
Del tema espais del Bosch i Gimpera, la Pilar apunta que molt aviat tindrem notícies. Es diu que probablement ens donaran els espais de l’institut però a canvi pot ser que perdem l’edifici del parvulari.
Pel que fa a la valoració de menjador, la Pilar comença dient que van decidir canviar d’empresa perquè no estaven contents amb el servei de 7itria, i que de l’empresa que el porta ara n’estan contents encara que cal donar-los el temps per acomodar-se a l’escola.
L’Elisenda ens explica que ella va anar a fer un àpat i que els va trobar molt receptius, però es va detectar una mala gestió dels residus, tema que es va tractar al Consell Escolar i que se’n prendran mesures.
Parlem també de l’adhesió a la xarxa d’escoles insubmises i de les mesures anti-lomce.
L’Albert també ens recorda que aquest any hi han eleccions del Consell Escolar.
En torn obert de paraula:
La Marga ofereix la seva ajuda en moments puntuals i ens fa veure que de vegades no arriba bé la informació del que s’està fent per que els pares sàpiguen quan i com poden col·laborar.
Arrel d’això tornem a demanar a la Pilar un plafó per penjar fora de l’escola, al costat de la porta. Ella ens anima a que el demanem també al Consorci.
També ens transmet l’oferiment d’una mare per fer el seguiment del tema Institut de Vallcarca. D’aquest tema l’únic que se sap és que l’Ajuntament ha comprat el solar però que no hi ha data ni confirmació de que es vagi a dur a terme. L’Albert ens explica que és un tema molt present en les reunions de la Coordinadora i que la Fapac hi està a sobre. També ens explica el Jonathan, però, que sap d’una mobilització veïnal plataforma perquè no es faci l’Institut
Proposem doncs fer una pancarta demanant l’institut.
Així acordem fer una o dues pancartes que hi digui escola pública contra la llei lomce i volem l’Institut de Vallcarca. La Pilar hi està d’acord.
Parlem de la campanya d’aquest any per les jornades de portes obertes. L’Albert proposa contactar amb les tres bessones per fer un vídeo i la Pilar proposa fer una cançó. Si es decideix tirar endavant el vídeo caldrà crear una comissió i buscar gent que hi vulgui col·laborar, com muntador de audiovisuals, etc…
Un grup de mares de 6è uns explica que volen fer accions per recaptar diners pel viatge de final de curs i demanen ajuda, idees i complicitat amb l’Ampa.
La Demon ens explica que s’està informant per fer xerrades de formació de pares i tallers també per pares. Pregunta si a tothom li sembla bé que l’Ampa subvencioni les xerrades que no siguin gratuïtes, i l’Anna Rocasalvas apunta que ja hi ha una partida destinada per això.
Sense res més a tractar, s’aixeca la sessió.