Acta 24/11/2015

Acta Assemblea General Ordinària

Data: 24 de novembre del 2015

Lloc: Escola Montseny

Hora: 16:45

 

Ordre del dia:

1 Nombre de socis Ampa

2 Aprovació de l’Acta de l’assemblea anterior

3 Comissions

4 Aprovació del video

5 Comissió transversal  Institut de Vallcarca

6 Proposta bústia Ampa com a eina per recollir inquietuds

7 Nadal

8 Torn obert de paraula

 

Assistents:

Albert Peña, Aroa Soriano, Anna Rocasalvas, German Ycobalzeta, , Mercè Capellades, Anna Mier, Esther Murillo, Anna Piferrer, Xènia Gutierrez, Josep Maria Fiter, Clara Primante, Nelia Herrero, Antonia Moreno, Bárbara Correia, Demon, Gaspar  i Bàrbara Glaenzel.

L’Albert dóna la paraula a la Bárbara Correia que ens vol de posar al dia dels diferents projectes que porta.

La Bàrbara ens explica com van els projectes El Món a la meva Escola i Fil a l’agulla.

Es va reunir amb la tècnica del projecte El Món a la meva  Escola i van acordar integrar la festa de final de curs al projecte, de cara a obterir ajuda i recolzament per aquesta. Creiem que és una bona idea donat que la festa de fi de curs és al que destinem més recursos econòmics. També es faran vàries xerrades ja  integrades al calendari que ja s’aniran informant i el 25 de maig es farà cinema a la fresca. Enguany les activitats al Bosc al Turull del projecte seran menys.

Del projecte Fil a l’agulla ens explica que d’entrada es faran dues xerrades , bullying     (assetjament escolar) i jocs  no sexistes.  La presentació del projecte es farà el 15 de gener. La Bàrbara passarà el projecte per escrit a qui pugui interessar.

  1. Ara com ara hi ha 55 famílies que són socis de l’Ampa. Considerem que és un nombre molt baix i acordem prendre mesures per pal.liar aquesta falta de socis.

Acordem passar la quota al mes de juny, donat que el setembre les famílies tenen moltes despeses, i tornar-la a passar el setembre a les famílies que no hagin formalitzat el pagament.

També acordem que cal dissenyar una campanya de comunicació per explicar bé  a les famílies la importància de fer-se socis i dels perills que comportaria perdre serveis com l’acollida, extraescolars…

L’Albert proposa promocionar la bústia de l’ampa com a canal  per què les famílies puguin expressar les seves inquietuds, on fer suggeriments… ( Punt 6)

  1. Aprovem l’Acta anterior, del 29 de setembre del 2015.
  2. L’Albert apunta que l’any vinent hi haurà canvi de junta, seria bo que de cara a l’assemblea del mes de març tenir clares les noves incorporacions i deixar-ho tot preparat i pactat per quan calgui formalitzar la nova junta. En relació a això la Bàrbara Glaenzel apunta que seria un bon moment per fer el canvi de Ampa  a Afa ( associació famílies alumnes).

Comissions:

Extraescolars:

La Mercè Capellades ens diu que aquest és l’ultim any que farà les extraescolars, caldrà que algú nou s’incorpori per portar la comissió juntament amb la Xènia Gutierrez a mitjants del segon trimestre, per tal que se li pugui fer  el traspàs. En relació a això parlem que cal demanar  a Divers que s’organitzi bé i que porti tot el relacionat amb les seves extraescolars, ja que la Mercè ens explica que les extraescolars que porten ells també li donen molta feina. Apuntem la possibilitat que només fem extraescolars organitzades per Divers.

Festes:

L’Esther Murillo  i L’Anna Piferrer ens expliquen que ja tenen controlada  l’organització de les festes de Nadal.

Exteriors:

L’Albert ens explica com van les mobilitzacions per l’Institut de Vallcarca i les tasques de la comissió d’exteriors al barri i al districte.

Medi ambient:

La Demon ens diu que deixa de moment la comissió de medi ambient, i ens comenten amb l’Anna Rocasalvas que s’ha de reunir la comissió per parlar de tot plegat.

També cal fer una crida per trobar gent que s’impliqui amb l’hort de pares i l’Anna també ens comenta que el projecte revivim les plantes no ha sortit.

Comunicació:

El German Ycobalzeta farà els cartells per demanar noves incorporacions per la comissió d’extraescolars, per captar més socis i per promocionar la bústia de l’Ampa.

  1. L’Albert ens diu com va la preparació del vídeo, ens explica el guió i l’aprovem. ( adjunto guió)
  2. S’ha creat una comissió transversal per les mobilitzacions per l’Institut de Vallcarca, on nosaltres hi som.
  3. Per promocionar la bústia caldrà comunicar-ho bé a les famílies.
  4. Les festes de Nadal quedaran:

Els concerts enguany es faran en dos dies, 17 de desembre infantil i 18 primària. Acordem fer el pica pica, el sorteig de la panera i el mercat de joguines de segona mà el dia 18 de desembre després del concert, i el dilluns 21 els regals del tió.

L’Antònia ens diu que els dies de recollida de joguines pel mercat es faran els divendres a la tarda i un altre dia al matí encara a definir.

A Torn obert de paraula la Demon ens explica la mobilització per ajudar al poble Siri. Hi haurà un cartell on especificarà tot allò que les ONG que ho organitzen demanen, i unes caixes on deixar les nostres aportacions.

Ens comenta que estaria molt bé conservar aquestes iniciatives cada any i així establir un projecte de solidaritat anual. La idea és molt ben rebuda.

Sense res més a dir s’aixeca la sessió.