Comissió d’afers exteriors

La Comissió d’Exteriors de l’AFA de l’Escola Montseny es va crear fa quatre anys fruit de la  necessitat de donar a conèixer l’Escola Montseny portes enfora.

Es va valorar la necessitat d’implicar-nos al barri, al districte, a la ciutat i  establir vincles amb altres entitats i associacions.

Calia en primer lloc, fer-nos visibles per poder ser escoltats i respectats i poder resoldre problemes concrets que afectaven a l’escola.

Vàrem afegir-nos activament com a membres  la Coordinadora d’ Ampas de Gràcia, on compartim preocupacions i estratègies en relació a la defensa de l’escola pública i on l’AFA de l’escola Montseny  està liderant en aquests moments amb altres Ampas/afas la reivindicació de l’Institut Vallcarca).

Vàrem aconseguir representativitat al Consell Escolar del Districte de Gràcia per estar ben assabentats de primera mà de tot allò referent a l’educació del districte i poder-hi incidir directament.

Vàrem aconseguir representativitat de la Junta de la FAPAC Barcelona per compartir els temes educatius amb els companys i companyes de les altres Ampas/Afas.

Vàrem implicar-nos amb l’Assemblea Vallcarca i altres entitats del barri després de les jornades participatives de novembre de 2014, on es va consensuar un model de barri millor pels nostres fills i filles; un barri verd, amb espais públics cuidats, sostenible, més humà  i amb un Institut de secundària, l’Institut Vallcarca. Assemblea de Vallcarca 

Vàrem incorporar-nos a les Taules Comunitàries del Coll i de Vallcarca (taula d’urbanisme). En aquesta última com a representats de les cinc Ampes/afas del barri (Rius i Taulet, Poveda, Farigola, Sagarra i Montseny). Defensem els interessos dels nostres fills i filles per un barri urbanísticament millor.

Hem participat en diversos processos participatius per definir els futurs usos al barri d’equipaments com Can Carol o el Consolat Danès on hem demanat també que es tingui en compte els usos dels mateixos també per a les escoles del barri i les famílies.

Tota aquesta implicació ha revertit des de aleshores en fites concretes aconseguides com:

  • Aconseguir l’accés gratuït a la zona monumental del Parc Güell per tots els nostres alumnes i les seves famílies (veïnes) quan se’ns havia exclòs.
  • Influir directament en la incorporació dels espais de l’antic Institut Bosch i Gimpere per a l’escola (actual infantil) quan havien altres plans.
  • Aconseguir dotar d’una barana protectora a l’hort del Turull per evitar caigudes dels nostres fills i filles que sovintegen aquest espai.
  • Aconseguir traslladar la font del carrer Torrent del Remei al Parc de Fustes per evitar que els nens/es hagin de creuar el carrer per beure aigua.
  • Aconseguir accelerar mesures preventives als parcs de la zona durant els brots de processionària que han esdevingut en diferents moments.
  • Treballem insistentment amb l’administració  per a la pacificació del carrer Torrent del Remei amb diferents mesures ja preses (bandes rugoses, radar temporal) amb l’objectiu de consensuar un pla definitiu.
  • Treballem insistentment amb l’administració per a què s’augmentin les mesures per reduir els excrements de gos a la zona i la neteja en l’entorn.

I ens queda molta feina a fer!

Tot, perquè els nostres fills i filles vagin a la millor escola possible en el millor entorn possible.

Si ens vols contactar: afersexteriorsmontseny@gmail.com

Deixa el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s