Comissió de medi ambient i hort

Ens encarreguem d’ajudar al desenvolupament de l’hort de l’escola, del seguiment del Projecte Singular Escola i Natura i de diferents projectes que es porten a terme al Bosc del Turull:

  • Projecte “L’hort dels pares“. La comissió és l’encarregada de valorar què es planta, quan es planta i quines llavors es fan servir, així com marcar el calendari de les feines que cal fer a l’hort.
  • Projecte “Hotel d’insectes” al Bosc del Turull: durant el curs escolar 2015/16, gràcies a l’esforç conjunt entre l’Escola Montseny, els pares i mares de l’Afa i de l’entitat SCEA, s’activa un projecte d’educació ambiental que té com a objectiu l’estudi i foment de la biodiversitat a l’espai urbà de la ciutat de Barcelona. Així neix l’hotel d’insectes de l’Escola Montseny: una estructura dinàmica en contínua evolució, totalment a disposició dels alumnes de l’escola, construïda amb i per als alumnes a partir de materials reciclats. Actualment, l’estructura ha estat escollida com a lloc de nidificació d’algunes espècies d’abelles solitàries. L’escola Montseny és una de les poques escoles que disposa d’un hotel d’insectes com a eina pedagògica.
  • Tallers educatius adreçats a les famílies i que es fan a cada trobada mensual.
  • Diumenges a l’hort” és una trobada mensual de les famílies a l’hort de pares i mares que l’Afa té al Bosc del Turull. Cuidem l’hort i fem tallers amb els nostres fills i filles i acabem la trobada amb un bon pica a pica! La comissió organitza les activitats i gestiona i marca les pautes dels cultius. Grans i petits gaudim del Bosc del Turull! Tothom hi està convidat i és una cita molt esperada per les famílies!

Per si us pregunteu…Què és el Bosc del Turull? és un equipament municipal d’educació ambiental centrat en el coneixement i la protecció del bosc i adreçat a la ciutadania en general i en especial a les escoles i instituts de la ciutat, Bosc del Turull gestionat per SCEA.

Per si voleu saber més sobre les abelles solitàries, teniu informació aquí, o aquí, per exemple.

I si voleu saber com van anar les darreres jornades a l’hort…podeu llegir els posts que es van publicant al bloc.

El Projecte “Hotel d’insectes”  de l’Afa Montseny viatja a París

El passat 1 d’abril es va fer una jornada a París on va estat convidada la Clara Primante, de la Comissió de Medi Ambient i hort. Va  parlar de l’experiència de l’hotel d’insectes. La seva ponència va ser « Nichoirs, hôtels à insectes: comment construire un projet pédagogique avec les écoles autour des abeilles sauvages? Une expérience de l’école Montseny à Barcelone ». La Conferència va estar organitzada per l’Associació Abeille Machine.
La Clara Primante és doctora en Ecologia terrestre a l’Universitat Autònoma de Barcelona UAB.
Podeu consultar el programa de la jornada i altres informacions a través d’aquest enllaç: http://www.abeille-machine.org/
Felicitats Clara i Comissió de Medi Ambient!

Si ens vols contactar: mediambientmontseny@gmail.com

 

 

 

Deixa el teu comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s