Comissió natura

La Comissió Natura de l’AFA fa el seguiment i dóna suport al Projecte Natura, singular a la nostra escola i eix vertebrador del seu programa educatiu.

La Comissió Natura també complementa i amplia aquests projecte amb activitats i projectes dins i fora de l’escola. Per a visibilitzar i engrescar a les famílies a participar en aquest projectes, tant de recolzament com de complement a l’escola, estem desenvolupant una MEMÒRIA amb els projectes en els quals estem il·lusionats els darrers anys i idees de projectes que esperen la iniciativa i participació de les famílies. Us adjuntem l’enllaç:

http://memoria.afamontseny.com

CONSULTEU ELS PROJECTES I ENGRESQUEU-VOS! Si teniu dubtes, contacteu amb naturamontseny@gmail.com

També adjuntem el document de Bones pràctiques ambientals en els esdeveniments de l’AFA, aprovat a l’assemblea del 5 d’abril de 2019.

  • Per si us pregunteu… Què són els “Diumenges a l’hort”? és una trobada mensual de les famílies a l’hort de pares i mares que l’AFA té al Bosc del Turull. Cuidem l’hort i fem tallers amb els nostres fills i filles i acabem la trobada amb un bon pica a pica! La comissió organitza les activitats i gestiona i marca les pautes dels cultius. Grans i petits gaudim del Bosc del Turull! Tothom hi està convidat i és una cita molt esperada per les famílies!
  • Per si us pregunteu…Què és el Bosc del Turull? és un equipament municipal d’educació ambiental centrat en el coneixement i la protecció del bosc i adreçat a la ciutadania en general i en especial a les escoles i instituts de la ciutat, Bosc del Turull gestionat per SCEA.
  • Per si voleu saber més sobre les abelles solitàries, teniu informació aquí, o aquí, per exemple.

I si voleu saber com van anar les darreres jornades a l’hort…podeu llegir els posts que es van publicant al bloc.

El Projecte “Hotel d’insectes”  de l’Afa Montseny viatja a París

L’1 d’abril de 2019 es va fer una jornada a París on va estat convidada la Clara Primante, de la Comissió de Medi Ambient i hort. Va  parlar de l’experiència de l’hotel d’insectes. La seva ponència va ser « Nichoirs, hôtels à insectes: comment construire un projet pédagogique avec les écoles autour des abeilles sauvages? Une expérience de l’école Montseny à Barcelone ». La Conferència va estar organitzada per l’Associació Abeille Machine.

Vídeo de la jornada 1 d’abril a París

La Clara Primante és doctora en Ecologia terrestre a l’Universitat Autònoma de Barcelona UAB.

Podeu consultar el programa de la jornada i altres informacions a través d’aquest enllaç: http://www.abeille-machine.org/

Felicitats Clara i Comissió Natura!

Si ens vols contactar: naturamontseny@gmail.com