Comissió per l’èxit educatiu

Treballem per a aconseguir l’èxit educatiu, és a dir, pel benestar dels nens en hores lectives i no lectives, i des d’un punt de vista integral, el nen i la familia. Organitzem tallers i xerrades per a les families que puguin ser del seu interès i utilitat; temes com la coeducació, la seguretat infantil, salut infantil i molts d’altres. També hem possibilitat l’adequació de nous espais necessaris a l’escola; Sala de families i Biblioteca, espais pensats per a que la canalla consolidi hàbits d’estudi, consulti llibres, faci deures, treballs en grup i per a fer xerrades i tallers! Aquest any s’ha de començar a definir els usos i consolidar-los.

Al bloc, al Facebook i al Twitter de l’Afa s’informa de totes les xerrades i tallers que s’organitzen al llarg del curs. Apunta’t al bloc i segueix-nos a les xarxes socials per estar ben informat!

Biblioteca en marxa des del mes de gener de 2018:

En horari lectiu estarà gestionada per l’escola, tant l’ús com el servei de prèstec. I fora de l’horari lectiu ho farem les famílies! Per a veure quina disponibilitat teniu obrim una BORSA per a que us pugueu inscriure:

En aquest enllaç:
https://docs.google.com/forms/d/1eoPegm0JxXnfto_14GN3pO10gtGVeDTMq0eITWWOZZw/edit?usp=sharing

La idea és començar obrint una o dues tardes de 16:45 a 17:45 hores. La persona responsable ha d’ obrir els dos espais, biblioteca i sala de famílies, vigilar que es faci un bon ús dels dos espais i gestionar el servei de préstec.

També podeu accedir a la borsa des de la web de l’AFA: https://afamontseny.com/apuntat/

Apunteu-vos! Si teniu dubtes al respecte, podeu escriure a la Comissió d’èxit educatiu: exiteducatiumontseny@gmail.com

 

Projecte Cafè de les Famílies  i Biblioteca: enllestit el nou espai durant el curs 2016-2017

Gràcies a una subvenció, gestionada conjuntament amb l’escola, podem recuperar unes aules de l’antic parvulari per crear-hi una biblioteca i una sala per a les famílies. Des del passat mes de febrer s’ha portat a terme la reforma amb la participació de totes les famílies de l’escola.

Teniu informació de les jornades de treball que es va fer els passats caps de setmana als post del nostre bloc i moltes fotos al nostre BF! Gràcies a totes les persones que hi han participar! Ha quedat un espai fantàstic!

Així va començar un cap de setmana…

Així va continuar el següent i l’altre i l’altre…

 

 

 

Gràcies a tothom qui ha passat per aquí a treballar!

Vídeo fotogaleria

Projectes amb “El món a la Meva Escola”:

El projecte El Món a la Meva Escola té el suport de l’Ajuntament de Barcelona i promou la incorporació de les diversitats familiars a la comunitat educativa. Treballa conjuntament amb les escoles i les AMPA i AFA com nosaltres, contextos idonis des d’on treballar la inclusió, tot entenent la diversitat cultural com a riquesa que cal conèixer i compartir, i tot promovent un diàleg intercultural entre les famílies de diferents procedències, llengües i cultures.

Xerrades i tallers:

Curs 2017-2018

  • Formació a les famílies a càrrec de Fil a l’Agulla el proper divendres 2 de febrer de 2018.
  • Xerrada ” Educar en l’autonomia personal” el proper divendres 9 de febrer de 2018.

Curs 2016-2017

  • Taller sobre prevenció de Violències de gènere adreçat a pares i mares. Dimecres 7 de juny de 2017 a càrrec de Laia Clua, professional experta del CJAS (Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat.
  • Xerrada de Fil a l’Agulla sobre “El bullying una responsabilitat de tothom” Taller de prevenció i atenció de la violència entre iguals publicat al bloc el passat 27 de gener de 2017.
  • Taller ” Com es celebra el dia dels morts a Mèxic” realitzat el passat 28 d’octubre de 2016.
  • Cursos de català, Nivell Bàsic 1 que es fan a la mateixa escola Montseny organitzat per l’Afa, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lungüística i el projecte El món a la Meva Escola.

Esplai Sant Jordi:

Actualment, una de les aules de l’antic parvulari és la sala de l’Esplai Sant Jordi i utilitzen part de l´edifici els dissabtes de 16,30 a 19 hores per nens i nenes de 5 a 17 anys. Més informació a www.esplaisantjordi.org.

Si ens voleu contactar: exiteducatiumontseny@gmail.com