Entretela

Amb el propòsit de reduir les bosses i embolcalls d’un sol ús (de plàstic) en les sortides de l’alumnat (en hores lectives) s’ha creat l’entretela.

Definim entretela com un producte per embolicar entrepans, peces de fruita… (conegut popularment com boc’n’roll)

L’alumnat que es queda al menjador farà ús de l’entretela per emportar-se el dinar durant les sortides en hores lectives.

COM NETEJAR L’ENTRETELA

Després de les sortides les entreteles tornen a l’escola (al menjador) Durant el dia següent, les famílies les netejarem a la pròpia escola. (Les famílies voluntàries del grup que ha fet la sortida han de coordinar-se per a netejar les entreteles a l’escola)

Donant la volta a l’entretela i amb un drap ja n’hi haurà prou. També hem de revisar que hi són totes, i s’hi hi ha algún desperfecte en alguna entretela, hem comunicar-ho per a poder fer el manteniment necessari.

Periòdicament ens les emportarem per netejar-les amb la rentadora. Hem de tenir en compte que els teixits són delicats i s’ha de rentar en fred i no es pot utilitzar secadora.

EL PROJECTE ENTRETELA

El disseny i confecció de les entreteles els ha realitzat Paula Barthes (família de l’escola)

En el disseny va treballar colze a colze amb la coordinació de l’espai migdia i la cuinera per a trobar el disseny adequat a les necessitats vàries, tant de capacitat, manipulació còmode i fàcil, i seguretat per a distingir els diferents tipus d’al·lèrgies.

El resultat és un èxit, més enllà de l’impacte immediat en la reducció de residus, l’acció està servint per obrir el debat entre els mateixos infants, que veuen com hi ha companyes i companys que han canviat el plàstic per unes boniques teles de colors que es renten després de fer-les servir i es tornen a utilitzar a la propera sortida. Ho comenten entre ells i el debat arriba a les cases. I una cosa tan senzilla com això però que té un impacte directe en el nostre entorn es normalitza, s’incopora las hàbits diaris.

També és un èxit per a la cuinera, que amb les entreteles, se li ha simplificat la manipulació a l’hora d’embolicar els entrepans i fruites.

Desitjem que la iniciativa s’extengui a altres escoles. Això seria fantàstic!

El setmanari “L’independent de Gràcia” en va fer ressó:

La petició i finançament és de l’AFA.