Protegim les escoles

Fa 5 anys vam unir forces 5 afas del barri (AFA Farigola, AFA Virolai, AFA Mare de Déu del Coll, AFA Gat Negre i AFA Montseny) en el propòsit de pacificar el barri.

La proposta conjunta que vam traslladar a la Comissió d’Urbanisme de la Taula Comunitària del Coll, en aquell moment va ser la reflectida en el document “Camins Escolars. Proposta per a una mobilitat segura al barri” (adjunt)

Ens vam adonar que el barri del Coll no necessitava un camí escolar, sinó una pacificació total del barri, per prioritzar la mobilitat segura i amable dels vianants. I en aquell moment ja vam definir algunes zones als entorns escolars com les ZEP (zones d’especial protecció)

Després de consensuar la pacificació del barri (durant gairebé 2 anys, en les trobades mensuals de la comissió urbanisme) amb altres veïnes i associacions, va arribar l’”Estudi de mobilitat del barri del Coll” (adjunt) encarregat per l’Ajuntament, que no només analitzava la mobilitat al barri, sinó que incorpora propostes de pacificació.

Segons el que es va consensuar a la Comissió Urbanisme, aquest Estudi de mobilitat havia de ser el full de ruta per a pacificar el barri. Però en els posteriors 3 anys, s’ha fet molt poc.

Al Coll, no hi ha voreres segures (hi ha carrers amb voreres inexistents o de menys de 1 m d’amplada) ni pels vianants en situació normal, i encara menys en situació de pandèmia. La urbanització acatual dels carrers fa que els conductors en els vehicles tinguin la percepció de prioritat. Els carrers colonitzats pels cotxes minimitzen les propostes de vida social al carrer… i recordar que el 70% (o més) de les veïnes del barri es desplacen a peu o en transport públic, treballem per a aquesta majoria, i centrem la mirada en la mobilitat segura per a les nenes i nens i la gent gran, que revertirà en una mobilitat més segura i en un barri pacificat, amb més vida al carrer i més verd…

El que demanàvem fa 5 anys i el que vam consensuar a Urbanisme, actualment són reivindicacions generals a la ciutat, i la situació provocada per la pandèmia, ha donat ales a aquestes reivindicacions. S’ha d’aprofitar la situació!